Превключване на падащо меню: меню

Немският коледен базар ’2017 в подкрепа на ФСХЗУ

Дата: 15.12.2017

По инициатива на г-жа Гергана Симеонова, Немският коледен базар в София предостави на федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания” благотворителна къщичка за дните 8, 9 и 10 декември 2017 г.

Предлагаха се картички, произведени от учениците с нарушено зрение от двете специализирани училища: СУ за ДНЗ „Луи Брайл” в София и СУ за ДНЗ „Проф. д-р Иван Шишманов” във Варна. Учениците от Варна, както и клиентите от варненския Център за социална рехабилитация и интеграция, бяха изработили и много други изделия: снежинки, свещници, звездички, ангелчета, шапчици и т.н., които много се харесаха на посетителите на Немския коледен базар.

Предлагаха се още артикули с логото на федерацията: фланелки, чаши, шалове, торбички, флагове, ключодържатели.

С благотворителна цел ФСХЗУ получи като дарение бройки от автобиографията на Дейвид Бекъм - „Футболът, семейството и славата както ги виждам аз. Моята автобиография - моята истина”, която беше продавана в подкрепа на каузата.

Доброволци изработиха и предоставиха гривни, картички, сурвачки, направени изцяло от естествени материали - прежда, пуканки, сушени плодове, чушки и всичко останало.

На 8 декември вечерта на откритата сцена на Немския коледен базар вокалната група от СУ за ДНЗ „Луи Брайл” с ръководител Стела Манова представи част от своя певчески репертоар. Всички гости на базара бурно аплодираха изявата на децата.

Благодарности към организаторите на Немския коледен базар, които ни дадоха тази изключителна възможност да популяризираме и подкрепим нашата кауза.

Благодарности към всички, изработили толкова прекрасни неща, които бяха продадени за нашата кауза в подкрепа на спорта и физическата активност сред децата и младежите със зрителни увреждания.

Благодарности и към доброволците, които през трите дни на базара неуморно представяха и разясняваха каузата за подкрепа на специализираните и адаптирани спортове сред хората с нарушено зрение.

Благодарности и към всички хора, които пазаруваха от нашата благотворителна къщичка или пуснаха своята лепта в кутия за дарения.

Общата набрана сума от коледната благотворителна разпродажба и постъпленията в дарителската урна възлиза на 1057.15 лв.