Превключване на падащо меню: меню

Държавно първенство по голбал

Дата: 20.03.2017

На 19 март 2017 г. във волейболната зала на Спортен център „Люлин”, София, се проведе държавното първенство по голбал. Проявата е част от държавния спортен календар на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания".

Участваха отборите от Спортен клуб за интеграция „Атлет” - Варна, Училищен спортен клуб „Болид” - София и Спортен клуб за интеграция „Витоша” Софийски университет. Отборите изиграха по две срещи по между си за определяне на крайното класиране.

При дамите, девойките от „Болид” отстъпиха на отбора на „Витоша” и заеха второто място, а грациите от университетския клуб заслужено и безапелационно се окичиха със златото и резонно прибраха купата в своята витрина.

При мъжете изненади също нямаше. „Атлет” заеха третото място, „Болид” взеха среброто, а за пореден път държавен шампион стана отборът на „Витоша” СУ, който твърде често играеше с по-скоро експериментален състав, което изобщо не го затрудни да надделее срещу останалите тимове.

Купите и медалите връчиха: Илия Лалов - председател на Българската параолимпийска асоциация, Румяна Янева - член на УС на РСО София и председателят на ФСХЗУ.

Събитието се осъществи благодарение на финансовата субсидия от Министерството на младежта и спорта, минерална вода Хисар, както и със сътрудничеството на Специално училище за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл” и съдействието на „Успех филтър ССБ” ЕООД София.